LPG Ayarı Yaptırmadan Önce !

Aracınıza LPG ayarı yaptırmadan önce kontrol etmemiz gerekn bazı hususlar var. Öncelikle bu adımları tamamladıktan ve problem olmadığından emin olduktan sonra LPG sistemine odaklanmak daha sağlıklı sonuçlar verecektir.

Peki neleri kontrol edeceğiz ?

Öncelikle aracımızın benzinde sağlıklı olarak çalışması gerekmektedir. Eğer herhangi bir arıza lambası yanıyorsa sebebini bulup arızayı gidermek gerekir.

fooo6jjidrlgiyu-large

Benzin sisteminde sensörlerimizin doğru çalıştığından emin olmalıyız. özellikle oksijen(lambda) sensörü çalışır durumda olmalı.

maxresdefault

Ateşleme sistemimiz sağlıklı olmalı, buji,bobin ve bobin kabloları sağlıklı olmalı.

Şimdi aracımızın benzinde sağlıklı olduğunu gördük,sıra geldi LPG sisteminde kontrol edeceğimiz noktalara. LPG sisteminde doğru ayar önemlidir ancak doğru ayar için doğru montaj ve doğru ekipman şart. Hatalı montaj yada hatalı malzemelerle ne yaparsanız yapın doğru düzgün bir ayar yapıp aracınızdan keyif alamazsınız.

Öncelikle enjektörlerimizde nozzle kullanıldıysa bu nozzle ölçülerini kontrol etmemiz gerekiyor. Motor hacmine ve gücüne göre doğru nozzle ölçüsünün seçilmiş olması gerekiyor. Bunun i.in ayrı bir yazı hazırlamıştım linkten ulaşabilirsiniz.

Regülatörümüzün sağlıklı olması lazım. LPG programı ile bağlanıp regülatörümüzün basınç değerlerini kontrol etmeliyiz. İdeal basınç (aslında basınç farkı) çok özel regülatörler hariç 1-1.2 bar arasında olmalıdır. Araca yüklendiğimiz zaman basıncın düşmemesi aynı kalması önemli. Eğer basınç düşüyorsa ya regülatör ömrünü tamamlamış, ya regülatör araca yetersiz geliyor yada LPG filtreleri artık tıkanmış gaz geçişi yavaşlıyor demektir.

k01-001110-atiker-sirali-beyin-1-480x480

LPG filtreleriniz yeni veya yeniye yakın olsun, kirli eski filtreler gaz akışını engeller ve araca yeteri kadar gaz gelmez.

334911728_tn30_0

LPG sistemi üzerinde bulunan MAP sensörünü bilgisayardan LPG yazılımını açarak kontrol edin. Aynı zamanda ELM327 cihazı ile de araç ecusundan map basıncını okuyun. Her iki değerinde aynı olması gerekir. Eğer fark varsa map sensörünüzde arıza olabilir.

Evet kontrollerimizi yaptık şimdi sıra geldi ayara 🙂 Ya iyi bir LPG ci bulup ayar yaptıracaksınız yada bir ayar kablosu satın alıp kendi ayarlarınızı benim gibi kendiniz yapacaksınız.

Sorularınızı ve yorumlarınızı ekleyebilirsiniz.

Keyifli sürüşler…

LPG Ayarı Yaptırmadan Önce !” için bir yanıt

Add yours

  1. Sevgili Kardeşim sen bu işin piri olmuşsun, hangi şehirde yaşıyorsunuz. Sizin fikirlerinize çoooookk ihtiyacım var. şayet bana ulaşabilirsen değerli fikirlerini almak isterim. Arabayı yakacak duruma geldim çünki :(( baskral74@hotmail.com ya da 0 544 3494366 dan ulaşırsan çok sevinirim.

    Beğen

Yorum bırakın

WordPress.com'da Blog Oluşturun.

Yukarı ↑